Geurverspreiding voor thuis

Kies jouw geur voor in huis! Hiermee creëer je rust en schoonheid.

Laten we ervan uitgaan dat je volledig overtuigd bent van de voordelen van geurbeleving, net zoals wij bij Scents dat al lang zijn. Deze overtuiging heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de omzet en een focus op beleving, waardoor we onze concurrenten voorbijstreven. Dit alles is te danken aan het verspreiden van een aangename geur die niet alleen bij je merkidentiteit past, maar deze ook versterkt.

Van geurmarketing naar huisgeuren

Als we deze filosofie nu toepassen op geurmarketing in de privésfeer, zou je in eerste instantie kunnen denken dat het verspreiden van een aangename geur in je huis weinig tot geen voordelen heeft. Maar dat is absoluut niet waar. Integendeel: het gebruik van geuren in je huis heeft namelijk talloze positieve gevolgen.

De voordelen van geuren in je huis

Geurbeleving heeft niet alleen voordelen op zakelijk gebied, zoals het overtreffen van concurrenten en een hogere omzet. Het heeft ook op persoonlijk vlak veel voordelen. Een aangename geur kan klanten langer in een winkel houden, hen gelukkiger doen voelen en daardoor meer aankopen genereren. Hieronder bespreken we de voordelen van huisgeuren, waaronder het creëren van comfort en ontspanning, het verwelkomen van gasten, het maskeren van onaangename geurtjes en het beïnvloeden van stemming, concentratie en productiviteit.

Rust in je huishouden en hoofd

Als je last hebt van onaangename geurtjes in huis, kan dit meer stress veroorzaken dan je denkt. Wanneer je een ruimte betreedt waar het niet lekker ruikt, voel je je automatisch minder op je gemak. Het gebrek aan frisheid geeft een gevoel van onreinheid en creëert een sfeer van wanorde. Het is daarom essentieel om een goede balans te vinden tussen de ruimte, het interieur, de gewenste sfeer en uiteraard de geur.

Wanneer al deze elementen harmonieus samenkomen en in balans zijn, helpt dit je om jezelf ook meer in balans te voelen. Een aangename geur in huis draagt bij aan een gevoel van welzijn en harmonie. Het creëert een omgeving waarin je kunt ontspannen en jezelf kunt zijn, zonder afgeleid te worden door ongewenste geurtjes.

Het draagt ook bij aan een gevoel van properheid en verfijning. Het zorgt voor een gastvrije atmosfeer die uitnodigt tot comfort en rust. Het hebben van een goed doordachte geur in je woning maakt deel uit van het creëren van een totaalplaatje, waarbij alle aspecten elkaar aanvullen en bijdragen aan een positieve leefomgeving.

Dus, neem de tijd om de juiste geur te kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl en de gewenste sfeer in je huis. Door te zorgen voor een evenwichtige combinatie van ruimte, interieur, ambiance en geur, zul je merken dat je jezelf meer in balans voelt en kan genieten van een aangename leefomgeving.

Een geur in huis helpt

Het is belangrijk om een niet-zo-opgeruimde tienerkamer, een vervelende ‘putjesgeur’ of een muffe geur in je woonkamer te voorkomen of zo snel mogelijk aan te pakken. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om je hierbij snel en gemakkelijk te helpen, zoals een neutrale luchtverfrisser en een klein geurapparaat. Het toevoegen van een aangename geur in huis kan een groot verschil maken en is gemakkelijk te regelen.

Belangrijk: probeer vieze geuren niet alleen te maskeren, maar pak ook de oorzaak van het probleem aan door de bron van de onaangename geur te elimineren. Daarna kan je natuurlijk een aangename geur toevoegen in de ruimte.

Remember when..

“Perfume is the art that makes your memories speak.” Pannenkoeken geur

Deze quote gebruiken we vaak bij Scents, omdat het de essentie van geurmarketing in één zin weergeeft. Doordat je reukzin als enige van de vijf zintuigen direct verbonden is met je hersenen, heeft geur een nauwe relatie met herinneringen.

De geur van versgebakken pannenkoeken brengt je direct terug naar je kindertijd, omdat je ze vaak bij je grootmoeder at. De geur van je oude school, wanneer je na jaren terugkeert, roept nostalgische herinneringen op aan je tienerjaren.

Een huisgeur als oplossing

Deze voorbeelden tonen duidelijk aan hoezeer geur een indruk op ons maakt, zelfs zonder dat we er bewust bij stilstaan. In een wereld vol bewegende beelden en harde geluiden, trainen we zelden onze neus. Geur krijgt vaak minder aandacht. En juist daar ligt de kracht van geurmarketing.

Dat kan je ook toepassen in huiselijke sfeer. Het oproepen van gelukkige herinneringen door middel van geur kan ook thuis plaatsvinden. Je hoeft niet per se constant de geur van het parfum van je grootmoeder te verspreiden, maar kleine, tijdelijke elementen kunnen al een groot verschil maken.

Een geur in huis kan absoluut het verschil maken. Het kan een gevoel van warmte, comfort en vreugde oproepen, en je direct terugvoeren naar die speciale momenten uit het verleden.

Door bewust te kiezen voor geuren die positieve emoties en herinneringen oproepen, kun je een harmonieuze en aangename sfeer in je huis creëren. Het is een eenvoudige manier om jezelf en je dierbaren te verwennen met een gevoel van welzijn en geluk, gewoon door het toevoegen van een vleugje geur.

Een goed gevoel

Geuren hebben invloed op je stemming, dus een aangename huisgeur geeft je een goed gevoel. Punt. Wie wil er niet thuiskomen en na een stressvolle dag neerploffen op de bank in een heerlijk geurend huis? De juiste geur kan helpen om stress te verminderen: denk bijvoorbeeld aan de rustgevende geur van lavendel, die algemeen bekend staat om zijn kalmerende effect. Thuis is de plek waar we tot rust komen en nieuwe energie opdoen. Het prikkelen van al je zintuigen is hier dan ook zeker geen overbodige luxe.

Bovendien geeft het je ongetwijfeld een goed gevoel wanneer jouw gasten de geur opmerken en je er complimenten over geven.

Hoe kies ik een huisgeur?

Het is essentieel om een geur voor je huis te kiezen die een bepaalde sfeer creëert waar jij en je medebewoners zich goed bij voelen. Geuren kunnen sterke positieve of negatieve associaties oproepen omdat ze een belangrijk onderdeel zijn van onze herinneringen.

Daarnaast kan je een huisparfum ook selecteren op basis van je interieur. Stel je bijvoorbeeld een warm en gezellig interieur voor, met veel hout en rode accenten à la Gert Voorjans. Een dergelijk interieur vraagt om een warme, volle geur.

Als je interieur strak en modern is, is het raadzaam om een huisgeur te kiezen die hierbij past. Denk aan een frissere, subtiele geur. Natuurlijk kan je hiermee experimenteren, omdat geuren en kleuren zeer persoonlijk zijn en geen exacte wetenschap. Voel je vrij om een gedurfde combinatie te proberen, zoals een zwaardere mannengeur in een speels Parijs interieur.

Een derde manier om een leuke huisgeur te kiezen, is bijvoorbeeld op basis van een thema. Probeer eens een authentieke kerstgeur in huis te halen om helemaal in de kerstsfeer te komen. Of houd het eenvoudig en kies voor een heerlijke bloemengeur in de lente.

Huisgeur

Hoe geuren in je huis verspreiden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een geur in huis te verspreiden. We zijn allemaal bekend met de bekende geurstokjes of reed diffusers. Dit is zeker een goede optie, maar het is belangrijk dat je er voldoende plaatst. Vaak zie je mensen trots een mooi flesje op de schoorsteenmantel in het midden van hun woonkamer zetten. Dit is leuk, maar als de benedenverdieping bijvoorbeeld 50m² groot is en verdeeld is door deuren of muren, zul je de geur nauwelijks aan de andere kant van de ruimte ruiken. Probeer daarom meerdere reed diffusers in de ruimte te plaatsen, zodat je overal een goede geurervaring hebt.

Een andere, meer originele en vaak betere optie is het gebruik van een geurtoestelletje in huis. Hiermee kun je een groter oppervlak van geur voorzien. Waarschijnlijk heb je met slechts één apparaatje genoeg om een constante aangename geur in huis te verspreiden.

Een derde optie is het gebruik van een roomspray.

Vind jouw thuistoestel!

Tip: Ga niet te ver in het verspreiden van geuren. Het is voldoende om één of maximaal twee verschillende geuren te gebruiken. Het is nog steeds je huis, geen parfumwinkel.

Welke geuren zijn geschikt voor in huis?

Wij hebben een top 5 gemaakt van huisgeuren. Deze worden veel gebruikt, en zorgen voor een aangename geur in huis:

  • White Tea: Een frisse, subtiele geur met een vleugje vanille.
  • Saint Honoré: Hippe, trendy, zwoele parfum
  • Earl Grey: Fris, fruitig met een warme afdronk
  • Secret Desire: Zachte, frisse stijvolle parfum
  • Bochic: Zachte, rustgevende, frisse geur

Geur creëert een bepaalde sfeer. De juiste huisgeur brengt rust in je interieur en bijgevolg ook in je hoofd. Een geur kan herinneringen oproepen waarvan je zelf niet meer wist dat je ze had & last but not least; je gasten zullen dit ook zeker kunnen appreciëren.
Een zalige geur voor je huis zal je misschien niet rechtstreeks een dikkere portefeuille opleveren, het geeft je wel een aangenamer gevoel en kan je de kracht geven om van elke dag een succes te maken.

Probeer het zelf en merk het verschil.

Vraag meer informatie aan!