Met geurbeleving meer omzet!

Geurmarketing is een moderne benadering van marketing die zich richt op het creëren van geurbeleving. Onderzoek heeft aangetoond dat het bieden van een optimale geurbeleving kan leiden tot een aanzienlijke toename van de omzet, tot wel 20%. Het is duidelijk dat het aanbieden van de juiste geur de klant (onbewust) kan beïnvloeden.

geurtoestel

Scents Geurbeleving creëert nieuwe mogelijkheden

Uit uitgebreid onderzoek blijkt dat het actief creëren van een aangename geurbeleving aanzienlijke positieve veranderingen kan teweegbrengen in de algehele sfeer van gebouwen. Hierbij gaat het niet alleen om het verwijderen van onaangename geuren, die onmiddellijk een gevoel van onveiligheid kunnen opwekken en daarom snel geneutraliseerd moeten worden. We richten ons natuurlijk ook op locaties waar nog geen specifieke geurbeleving aanwezig is, omdat daar een overvloed aan kansen ligt.

Door doelgericht te investeren in een zorgvuldig samengestelde geurbeleving op deze plekken, kunnen bedrijven en organisaties het volledige potentieel van de ruimtes benutten. Een aangename geur kan namelijk een gevoel van welzijn en comfort teweegbrengen, waardoor bezoekers zich meer ontspannen en op hun gemak voelen. Dit verbetert op zijn beurt de totale ervaring van klanten of gasten en heeft zelfs een positieve invloed op hun gemoedstoestand.

Het is essentieel om te benadrukken dat het implementeren van geurbeleving niet alleen draait om het maskeren van onaangename geuren, maar vooral om actief beïnvloeden van de sfeer en emoties van mensen. Door middel van strategische geurmarketing kunnen organisaties een unieke identiteit creëren en een blijvende indruk achterlaten op hun bezoekers.

Goede geurbeleving

Veiligheid en reinheid stimuleren

Een frisse en schone omgeving draagt bij aan een gevoel van veiligheid. Daarom speelt de juiste geurbeleving een belangrijke rol. Bovendien zijn er specifieke effecten verbonden aan een passende geurervaring. Een interessant voorbeeld hiervan is dat mensen door de juiste geur minder moeite hebben met lang wachten, zoals toegepast wordt in het openbaar vervoer. Aangename geuren wekken direct sympathie op en versterken de beleving. Ze stimuleren spontane en positieve aankoopbeslissingen, vergroten de herkenbaarheid en hebben een neutraliserend effect. Er zijn geuroplossingen voor bijna elke situatie.

Geurbeleving

Geurmarketing met geurtoestellen

Hoe werkt deze vorm van marketing precies? Onze geurtoestellen zorgen voor een perfecte verspreiding van de door jou gekozen geur. Onze geurexperts staan je natuurlijk ook bij voor het selecteren van de juiste geur. Ons team van techniekers plaatst het geurtoestel op de juiste locatie en zorgen voor een nauwkeurige afstelling. Op die manier kunnen zowel jij als je klanten genieten van een unieke geurbeleving!

Hoe laat je je omzet stijgen door geurbeleving?

In de commerciële communicatie ligt de nadruk vaak op visuele aspecten, waarbij meer dan 80% van de aandacht gericht is op onze ogen. Hierdoor worden tast, smaak, geur en geluid vaak minder gebruikt in marketing. Echter, het wordt vaak over het hoofd gezien dat onze emoties voor een groot deel worden beïnvloed door geur – namelijk driekwart ervan. Een aangename geur heeft een directe invloed op ons welzijn, wat resulteert in een stijging van de omzet.

Wanneer een ruimte aangenaam ruikt, voelen we ons automatisch prettiger, wat leidt tot een verlengd verblijf. En wanneer we langer ergens zijn, is de kans groter dat we meer geld uitgeven. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van een goede geurbeleving daadwerkelijk kan leiden tot een stijging van de omzet.

Geurbeleving Winkel

Mooie voorbeelden van geurbeleving

Door de jaren hebben wij verschillende klanten uit allerlei sectoren geholpen met het creëren van meer omzet. Om een concreet idee te krijgen van wat geurmarketing voor jou kan betekenen, hebben wij enkele succesvolle cases verzameld die werden begeleid door Scents.

Lees onze cases!