Wat is geurmarketing?

Geurmarketing maakt deel uit van sensoriële marketing. Het is een marketingstrategie die, door middel van geuren, de klantbeleving verbetert en de merkidentiteit versterkt. Het gaat veel verder dan enkel het zintuigelijke aspect, want geuren hebben ook de kracht om emotionele reacties en herinneringen op te roepen. Door specifieke geuren in te zetten, kunnen bedrijven een aangename en onderscheidende sfeer creëeren in hun ruimtes, wat klanten aantrekt en hun ervaring positief beïnvloedt.

Wat is geurmarketing?

De invloed van geurmarketing

Een van de belangrijkste aspecten van geurmarketing is de invloed van geuren op het gedrag en de emoties van mensen. Geur kan directe invloed hebben op ons humeur en welzijn en heeft ook het vermogen om herinneringen en associates op te roepen. Koppel je een geur aan een bepaald merk of een bepaalde omgeving, dan kan geurmarketing daarbij postieve emoties en merkherkenning opwekken.

Zo kan geurmarketing bijvoorbeeld gebruikt worden in de detailhandel om een aangename en ontspannen sfeer te creëeren die klanten uitnodigt om langer in de winkel te blijven. Restaurants zetten geurmarketing in om de eetlust van klanten te stimuleren en een gezellige sfeer te creëeren.

En daar blijf het niet bij. Ook in huiselijke sfeer heeft geurmarketing heel wat voordelen. Doordat ze invloed hebben op ons humeur en welzijn, kunnen geuren helpen om stress te verminderen, voor een betere nachtrust zorgen of het concentratievermogen verbeteren.

Slimme geurmarketing doet wonderen

Geurmarketing moet zorgvuldig toegepast worden en afgestemd worden op de doelgroep en context. Niet iedereen vindt dezelfde geuren aangenaam. Daarom is het belangrijk geuren te kiezen die aansluiten bij jouw merk en de omgeving, en ook rekening te houden met de culturele en individuele verschillen in geurvoorkeuren.

Deze vorm van marketing kan gericht zijn op het maken van meer omzet, maar bijvoorbeeld ook op dat werknemers zich beter voelen op het werk. Net zoals andere vormen van marketing, is geurmarketing er op gericht betere resultaten te verkrijgen.

Geurtoestellen met de juiste technologie

Geurmarketing maakt gebruik van geurtoestellen en geuren om de gewenste sfeer en emoties teweeg te brengen bij je klanten. Een professioneel geurtoestel is een geautomatiseerd systeem dat zorgt voor een nauwkeurige, consistente geurverspreiding in jouw commerciële ruimte. Dankzij geavanceerde technologieën worden de geuren gelijkmatig verspreid zodat de geur steeds voldoende aanwezig is in jouw ruimte – niet te veel, niet te weinig, maar precies voldoende.

Welk toestel jij nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de ruimte en de aan- of afwezigheid van een ventilatiesysteem. Geurmarketing is mogelijk in elke ruimte met een aangepast toestel.

Wat kunnen geuren voor jou betekenen?

Ben jij benieuwd welke voordelen geurmarketing voor jouw bedrijf heeft? Neem dan contact met ons op. Onze geurexperts hebben heel wat ervaring en helpen jou bij het bepalen van de juiste geuren voor jouw bedrijf, merk en imago. Het creëeren van een unieke geurbeleving staat hierbij centraal.

Bij Scents begrijpen we het belang van keuze en diversiteit als het gaat om geuren. Daarom bieden we een breed scale aan mogelijkheden met meer dan 850 verschillende geuren om uit te kiezen. Er zit dus vast en zeker een geur tussen die bij jouw merk past. Onze geurexperts hebben een diepgaande kennis van geurmarketing en helpen je graag verder.

 

Stuur ons een mailtje of bel ons op 03 233 66 16 voor meer informatie.